Bygg din verden i LEGO

Jeg har tenkt så mange ganger at vår verden ikke fungerer. At det vi en gang trodde på, ikke nødvendigvis er riktig lenger.  Jeg har skrevet og formulert at vår voksne verden er defekt, og kunne vi tatt del i barnas verden ville mye fungert perfekt. Og da jeg satte meg ned med han på syv, da kvelden stille kom – da skjønte jeg at fremtiden vår sitter i utallige barnerom. «Jeg har bygget en verden i Lego» sa han, og smilte bredt og stolt, og pekte på en by som bugnet av dyr og folk.

Her fantes det ikke fremmedgjøring, eller status, eller makt. Han hadde bygget en verden i Lego fullstendig uten forakt. En by der dinosaurer spiser middag med hunder, og prater om stort og smått. En verden der mennesker er mennesker, og alle har det godt. Han har ikke fundert over farge, over rase, eller religion. Han har ikke fundert over kjønn, eller om man er liten eller stor.
Han har bygget en verden i Lego, slik han fortsatt ser verdenen sin.
Han har bygget en verden i Lego, slik jeg helst vil se verdenen min.

Blikket gled over byen mens han på syv fremdeles skapte, og med beundring jeg så på han og de små detaljene han lagde. For der det en gang kun satt en, der var de plutselig mange, til tross for at bordene var små og sitteplassene var trange. For han bygde en verden i Lego der ensomhet ikke er. Hvor åpenhet og raushet er fremtredende og kjært. Han bygget en by for fellesskapet, om du så er tyv eller helt. Eller noe midt i mellom? Det er kjærkomment uansett.

Og jeg som voksen? Jeg vet at det ikke fungerer slik, og at han på syv vil vokse opp og også komme dit. Men frem til da skal jeg berømme han, og andre kloke barnesinn. For at de med legoklosser skaper byer som slipper trangsynte voksne inn. Så bygg din verden i Lego, min kjære, slik du fremdeles ser verdenen din. Så skal jeg ta med meg det du skaper og gradvis endre min.

14285385_10154485329688550_1835274476_o 14303880_10154485329153550_803188845_o 14152059_10154485330808550_1275658645_o

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *