Hei, god dag, kom hit!

Du sier ikke farvel i dag, til den kvinnen du var i går. Hun vi alle har sett danse barfot i gresset med saltvannsfloket hår. Hun som nyter sene kveldstimer på stranden fordi himmelen er vakrest der, som lar dønningene slå forsiktig mot brune sommer tær.

Du sier ikke farvel i dag til kvinnen som tok livet med storm. Hun som fant vennskap på slitne bussholdeplasser der en halvmeter benk stod tom. Hun som kom som en frøken fra Oslo, men som ble vestfolding ganske kjapt. Du sier ikke farvel i dag. Ditt sted er ikke tapt.

Du har ikke sagt farvel. Du har sagt hei, god dag, kom hit. Til det å være elsket og respektert i all overskuelig tid. Du kan hviske «Kan du se meg?» og han vil snu seg gang på gang.
For famler du i mørket, så lyser veien opp til han.

Du har ikke sagt farvel. Du har ikke ofret eller tapt. Du har formet en tilværelse, du har gitt, og dere har skapt. Dere har lovet hverandre troskap, tålmodighet og tid. Disse enkle små tingene, som er det gjevest et menneske kan gi.

Dere har sagt hei, god dag, kom hit, og med beundring jeg ser deres vei. Hun har ikke sagt farvel i dag, hun har funnet seg selv i deg. Han har ikke tapt eller ofret, han har vunnet tillit og ærlighet. Jeg hever glasset for dere to, for størst av alt er kjærlighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *